Meny

Sprutmålning av plastdetaljer

Fler och fler komponenter tillverkas av plastmaterial och kraven på ytbehandling av dessa produkter är mycket hög. Ecco använder samma teknologi för att sprutmåla plastkomponenter som vi gör vi sprutmålning av bilar. Här används automatpistolerna Ecco 70AS och Ecco 75AP utrustade med Eccos munstycke som håller en hög och jämnt kvalitet.

Vi erbjuder:

  • Högsta kvalitet på produkterna
  • Bästa finish på den målade ytan
  • Pålitliga produkter
  • Bättre överföringseffektivitet
  • Kost återbetalningstid på investering

Automatiserad sprutmålning - bilindustrin
 

Ecco70 on robot installation in the plastic industry
 
Ecco 70AS och Ecco 75AP är de mest pålitliga pistolerna på marknaden och de passar på alla typer av robotar och sprutmålningsautomater. Den unika teknologin i konstruktionen av luftmunstycket gör det möjligt att förbättra färgens överföringshastighet, styrningen och processen och att undvika stopp i produktionen. Den rigorösa kontrollen under tillverkningen av luftmunstycket säkerställer att sprutbilden är samma för varje munstycke och ingen kalibrering måste därför göras vid byte av munstycke. Ecco 70AS och Ecco 75AP minskar färgförbrukningen och ger en återbetalningstid på några månader för investeringen. Exempel på installation inom fordonsindustrin.

Pistolerna kan användas med vatten- eller lösningsmedelsbaserad färg eller med UV-lack. Med den speciellt utformade munstyckstvätten kan luftmunstycken tvättas ren i produktionslinen vilket ger upp till 6 månaders drift utan stopp för underhåll.

Ecco har även produkter för färgmatning som är särskilt anpassade för de känsliga färgtyper som används i denna industri, såväl vattenbaserade som lösningsmedelsbaserade. Sortimentet omfattar pumpar, färgtrycksregulatorer, omrörare och tillbehör. Ecco PSU (Paint Supply Unit=Färgmatningsenhet) är en helt komplett enhet där alla funktioner är integrerade i en lätthanterad och kostnadseffektiv produkt. Ecco PSU finns i flera varianter för bas/klarlack, härdare/kvävgas eller för lösningsmedel.

Automatiserad sprutmålning - konsumentprodukter av plast
 

Automatiserad sprutmålning - konsumentprodukter av plast

Ecco har blivit ett förstahandsval för sprutmålning av konsumentprodukter av plast, såsom mobiltelefonskal mm. Detta beror på våra pistolers tillförlitlighet, precisionen hos våra färgtrycksregulatorer och den färgbesparing som uppnås med Eccos kompletta lösning. Därför har Ecco den bästa lösningen för elektroniska konsumentprodukter som mobiltelefoner (iPhone, iPad, Nokia mm) förpackningar till kosmetiska produkter. Läs om våra exempel från plastapplikationer.

Genom att förinställa och låsa parametrarna för färg och luft blir produktionskvalitén exakt och stabil.