Meny

Fransk lädertillverkare väljer ECCO

04 november 2017 11:17

France Tanneries är en av världens främsta då det gäller ytbehandling av finaste läder för franska lyxprodukter. Kravet på produkterna kvalitet är extremt hög, och både processerna och färgerna är mycket dyra. År 2011 byggde France Tanneries om sin produktion med Ecco’s HVLP färgsprutor (pistoltypen Ecco 65AS Pro-Läder). I denna produktionslina används både lösningsmedels- och vattenbaserade färger, vilket gör det ännu svårare att alltid hålla färgpistolerna i bra skick. En unik lösning för att minimera förbrukningen av reservdelar har uppnåtts genom att använda läderpackningar. Och idag, efter 6 års kontinuerlig produktion, och tack vare bra utbildning av underhållsteamet, så är samma färgsprutor fortfarande i drift, och inte en enda reservdel har använts under dessa 6 år.

France Tannerie’s mest erfarne expert inom lädermålning, har 30 års erfarenhet och är ansvarig för hela projektet. Han berättar om framgångskonceptet: 

« Efter en så här lång test i sprutbox, så har vi ändå inga som helst underhållskostnader för ECCO sprutpistolerna. Och förutom detta så har pålitligheten hos produktionslinjen varit 100%! Vi har inte haft ett enda stopp som har berott på pistolerna under dessa 6 år, och det är helt otroligt när vi jämför med våra andra sprutpistoler. Detta - tillsammans med de stora besparingar som vi har gjort på färgförbrukningen, där över 20% besparing har uppnåtts – gjorde att det var ett enkelt beslut att byta till Ecco färgsprutor i hela fabriken. Med ett avsevärt lägre tryck så minskar även översprut, och rengöring av sprutboxen förenklas. Vi räknar nu med en extremt kort återbetalningstid för investeringen, och vi kommer även att få en avsevärd minskning av våra förbrukningskostnader. Men mest av allt räknar vi med en stabil produktion som ger oss möjlighet till bättre produktionsplanering, och en konstant hög kvalitet på våra produkter. »

Ecco HVLP sprutpistoler gör det möjligt att måla med ett lufttryck på endast mellan 0,4 och 0,7 bar och uppnå fanstastika besparingar och målningsresultat. Pistolernas extrema pålitlighet är återigen bevisad, som den tidigare har gjorts inom industrin för plast, fordon, keramik mm.

www.francetanneries.com

 

Jag vill veta mer!
Maila till Ecco Finishing